Posted on

Κουφέτα Καραμάνης

Η Κουφετοποιϊα Καραμάνης είναι μια οικογενειακή επιχείρηση η οποία ξεκίνησε πριν πολλά χρόνια και την οποία σήμερα έχει αναλάβει η δεύτερη γενιά, λειτουργώντας σε ένα υπερσύγχρονο εργοστάσιο 2000 τ.μ. ευρωπαϊκών προδιαγραφών.

Επιδίωξή μας είναι η δημιουργία προϊόντων που πληρούν όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές που έχει θεσπίσει η Ευρωπαϊκή Ένωση και σχετίζονται με την ποιότητα, την ασφάλεια και την υγιεινή των προϊόντων προς διάθεση, εμμένοντας παράλληλα πιστοί στις παραδόσεις για ένα κουφέτο νόστιμο, αρωματικό, τραγανό και εμφανίσιμο.

Επιλέξτε μέσα από μια μεγάλη ποικιλία χρωμάτων, σχημάτων και γεύσεων τα κουφέτα εκείνα που θα γλυκάνουν τους καλεσμένους σας. Για εσάς που θέλετε κάτι διαφορετικό σας προτείνουμε αποκλειστικά την νέα μας ποικιλία “Φρουτοκουφέτα με Κούμ κουατ” και “Φρουτοκουφέτα Κοκτέιλ” για πρωτότυπες μπομπονιέρες και κεράσματα που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους !

Κουφετολογία

Διατροφική αξία σοκολάτας

Διατροφική αξία σοκολάτας

 

Στόχος της εταιρείας είναι η χρησιμοποίηση πρώτων υλών που συμβάλλουν στην παραγωγή προϊόντων με υψηλή διατροφική αξία. Μια από αυτές είναι η μαύρη σοκολάτα, την οποία θα συναντήσετε σε πολλά από τα προϊόντα μας είτε μόνη της είτε συνδυασμένη με αμύγδαλο ή κομμάτια φρούτων.

 

Διατροφική Αξία της Σοκολάτας

 

– Η σοκολάτα έχει αντιοξειδωτική δράση (το κακάο είναι πλούσιο σε πολυφαινόλες (φλαβονοειδή) και προστατεύει τον ανθρώπινο οργανισμό από τις ελεύθερες ρίζες, όπως διάφορα λαχανικά και φρούτα, μειώνοντας τις πιθανότητες καρκινογένεσης)

– Η σοκολάτα προλαμβάνει την υπέρταση & τα καρδιαγγειακά νοσήματα (περιέχει ασβέστιο, φώσφορο και μαγνήσιο)

– Η σοκολάτα συμμετέχει στον μεταβολισμό των οστών και δοντιών (πρόληψη οστεοπόρωσης)

– Η σοκολάτα έχει ψυχοδιεγερτικές ιδιότητες λόγω της φαινυλαιθυλαμίνης που περιέχει.

– Έχει αγχολυτικές ιδιότητες, λόγω των ενδορφινών που εκλύονται από τον οργανισμό μετά την κατανάλωσή της.

Η ιστορία του κουφέτου

Η ιστορία του κουφέτου ξεκινάει από τον 13ο αιώνα μ.Χ. σε μια μικρή πόλη της Βόρειας Γαλλίας, την Verdun. Οι κάτοικοι της πόλης χρησιμοποιούσαν τα κουφέτα ως μια ξεχωριστή εναλλακτική λύση γλυκίσματος μετά το γεύμα τους. Σιγά-σιγά, η συνήθειά τους αυτή διαδόθηκε και στους κατοίκους των υπόλοιπων πόλεων με αποτέλεσμα η Verdun να αποκτήσει ιδιαίτερη φήμη ως η κοιτίδα αυτής της θρεπτικής και σύναμμα γλυκιάς νοστιμιάς.

Περισσότερα: Η ιστορία του κουφέτου

Οδηγίες αποθήκευσης

– Δροσερό & Σκιερό χώρο
– Μακριά από έντομα , υγρασία & δυσάρεστες οσμές
– Θερμοκρασία 22οC και σχετική υγρασία 55%

Συμβολισμοί – Παράδοση

Το αμύγδαλο, από πλευρά γεωπονίας, θεωρείται σπόρος από τον οποίο μπορεί να προκύψει μια νέα ζωή, ένα νέο δένδρο. Λέγεται, έτσι, πως η παρουσία του σε μια τελετή αρραβώνα, γάμου, βάπτισης συμβολίζει την γονιμότητα, την αφθονία και την ευημερία. Όταν μάλιστα το αμύγδαλο του κουφέτου είναι πικρό , προκύπτει μια ιδιαίτερη γεύση που συνδυάζει την γλυκύτητα της ζάχαρης με την πικρότητα του αμυγδάλου.

Περισσότερα: Συμβολισμοί – Παράδοση

Φυσικές Χρωστικές ουσίες

Φυσικές Χρωστικές ουσίες …MUST Ε.Ε.
Ο σεβασμός στον καταναλωτή αποτελεί προτεραιότητα μας , έτσι από 01/06/2010 η “Kαραμάνης Κουφετοποιΐα” χρησιμοποιεί αποκλειστικά φυσικές χρωστικές για τους χρωματισμούς των προϊόντων της εναρμονιζόμενη πλήρως στην Κοινοτική οδηγία  που εκδόθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση και αφορά τις χρωστικές που θα χρησιμοποιούνται υποχρεωτικά στο εξής σε όλα τα τρόφιμα με σκοπό την αναβάθμιση της ποιότητάς τους.

 

Κλασσικά Κουφέτα Αμυγδάλου

 Κουφέτα με ολόκληρο καλοψημένο αμύγδαλο και επικάλυψη ζάχαρης

Διατίθενται σε λευκό, παλ ροζ ή ανάμεικτα
Τύπος: Ματ ή γλασσέ

 

Κουφέτα Αμυγδάλου με Σοκολάτα γάλακτος & Γεύσεις

 

Κουφέτα αμυγδάλου με ολόκληρο καλοψημένο αμύγδαλο με γεύση μαύρης σοκολάτας & άρωμα φρούτων. Συσκευασία: 3kg Κουτί, 1kg σακούλα Διατίθενται σε ματ ή γλασσέ

Κουφέτα Αμυγδάλου με γέμιση Κρέμα & Γεύσεις

 Κουφέτα με ολόκληρο καλοψημένο αμύγδαλο με γέμιση κρέμα & άρωμα φρούτων.

Διατίθενται σε ματ ή γλασσέ

 

Κουφέτα Σοκολάτας

 

 

Φρουτοκουφέτα

 
Καινοτομία Κουφέτου!
Η Καραμάνης Κουφετοποιϊα καινοτομεί και σας προσφέρει ένα ολοκαίνουργιο κουφέτο !!!!
Κουφέτα με ολόκληρο φρούτο Κουμ κουάτ και μαλακή επικάλυψη ζάχαρης.
Χρησιμοποιήστε το για μπομπονιέρες που θέλουν όγκο (πχ πουγκί,κουτί) αλλά και ως ξεχωριστό κέρασμα για τους καλεσμένους σας. 

Γλυκά του κουταλιού